Lahodná lišková omáčka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
200 ml vývar
1 lžíce petrželka
150 ml smetana
300 g šalotka
200 g liška
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nasekanou šalotku s oloupaným a nasekaným česnekem osmahneme na másle s jemným druhem oleje. Přidáme čisté a na kousíčky nakrájené lišky a po chvilce podlijeme vývarem (hovězím). Pokud připravujeme vegetariánskou variantu, zvolíme vývar zeleninový nebo houbový. Přilijeme nenašlehanou smetanu, nasekanou petrželku a provaříme do krému.

  2. Pokud se nám zdá omáčka moc řídká, můžeme zahustit i troškou jíšky z másla, mouky a vývaru. Nakonec liškovou omáčku se smetanou dochutíme solí a pepřem.

  3. Lahodnou omáčkou z lišek se smetanou přeléváme námi zvolenou oblíbenou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!