Lahůdková zapečená krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
150 - 200 g žampiony
grilovací koření
1 lžička hladká mouka
1 lžička mletý kmín
200 g plátkový sýr
4 plátky vepřová krkovice
1 kelímek smetana na vaření
100 g debrecínská pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky. Krkovice opláchneme, osušíme, naklepeme a podle chuti okořeníme

  2. Na třech lžících oleje opečeme plátky masa z obou stran, až začnou červenat. Lžíci oleje rozetřeme na dně zapékací misky a přendáme do ní opečené maso. Troubu předehřejeme na 200°C

  3. Do výpeku po masu dáme cibuli, zpěníme, přidáme houby, kmín a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Směs navrstvíme na opečenou krkovici, poklademe plátky debrecínské pečeně a plátky sýra

  4. Hladkou mouku rozšleháme ve smetaně a tím přelijeme připravený pokrm. Lahůdkovou krkovici vložíme do trouby a zapékáme

  5. Lahůdkovou zapečenou krkovici podáváme s hranolky a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!