Lahůdková zapečená krkovice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 ks cibule 150 - 200 g žampiony grilovací koření 1 lžička hladká mouka 1 lžička mletý kmín 200 g plátkový sýr 4 plátky vepřová krkovice 1 kelímek smetana na vaření 100 g debrecínská pečeně
Postup Lahůdková zapečená krkovice
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky. Krkovice opláchneme, osušíme, naklepeme a podle chuti okořeníme
Na třech lžících oleje opečeme plátky masa z obou stran, až začnou červenat. Lžíci oleje rozetřeme na dně zapékací misky a přendáme do ní opečené maso. Troubu předehřejeme na 200°C
Do výpeku po masu dáme cibuli, zpěníme, přidáme houby, kmín a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Směs navrstvíme na opečenou krkovici, poklademe plátky debrecínské pečeně a plátky sýra
Hladkou mouku rozšleháme ve smetaně a tím přelijeme připravený pokrm. Lahůdkovou krkovici vložíme do trouby a zapékáme
Lahůdkovou zapečenou krkovici podáváme s hranolky a zeleninou.