Ledová zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g brambory 50 g cibule 2 dl smetana 100 g pórek 4 lžíce rajčatová šťáva 1 l slepičí vývar podle chuti sůl pažitka
Postup Ledová zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory, cibuli a pórek nakrájíme na malé kostky a v slepičím vývaru je uvaříme doměkka.
Vývar pak přecedíme, zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu a rajčatovou šťávu. Osolíme, chvíli povaříme a přidáme nasekanou pažitku.
Hotovou zeleninovou polévku necháme vychladnout a uložíme ji na několik hodin do chladničky.
Ledovou zeleninovou polévku podáváme dobře vychlazenou jako velmi osvěžující pokrm zejména v letních měsících.