Ledová zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g brambory
50 g cibule
2 dl smetana
100 g pórek
4 lžíce rajčatová šťáva
1 l slepičí vývar
podle chuti
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, cibuli a pórek nakrájíme na malé kostky a v slepičím vývaru je uvaříme doměkka.

  2. Vývar pak přecedíme, zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu a rajčatovou šťávu. Osolíme, chvíli povaříme a přidáme nasekanou pažitku.

  3. Hotovou zeleninovou polévku necháme vychladnout a uložíme ji na několik hodin do chladničky.

  4. Ledovou zeleninovou polévku podáváme dobře vychlazenou jako velmi osvěžující pokrm zejména v letních měsících.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!