Lehká broskvová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 62 ml olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 hrnek vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1-1 kg broskev 1 balíček kypřící prášek do pečiva na potření zakysaná smetana
Postup Lehká broskvová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Přibližně 1 - 1,5 kg broskví očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Tady záleží na chuti každého, kdo má rád při každém kousnutí kousek ovoce, může klidně i přidat.
Do mísy rozklepneme 2 vejce, přisypeme hrnek cukru (přibližně 250 ml), 1 balíček vanilkového cukru a prášku do pečiva. Rozšleháme metličkou a postupně přilíváme čtvrt hrnku oleje (podle potřeby i více). Do rozmíchané směsi začneme vmíchávat hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky a dále přiléváme hrnek mléka. Pozor na hrudky a těsto by nemělo být extra husté, podle potřeby přidáme mléko. Do připraveného těsta nakonec vmícháme nakrájené broskve.
Plech můžeme vymazat tukem a vysypat moukou nebo ho vyložíme pečícím papírem. Na připravený plech nalijeme těsto s broskvemi a uhladíme.
Broskvovou buchtu pečeme přibližně 25 minut při 200 °C. Doba pečení záleží na troubě. Hotovou buchtu můžeme po podle chuti pomazat zakysanou smetanu.
Lehkou broskvovou buchtu nakrájíme a podáváme jako vynikající a vláčný moučník.