Lehká broskvová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
62 ml olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1-1 kg broskev
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na potření
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Přibližně 1 - 1,5 kg broskví očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Tady záleží na chuti každého, kdo má rád při každém kousnutí kousek ovoce, může klidně i přidat.

  2. Do mísy rozklepneme 2 vejce, přisypeme hrnek cukru (přibližně 250 ml), 1 balíček vanilkového cukru a prášku do pečiva. Rozšleháme metličkou a postupně přilíváme čtvrt hrnku oleje (podle potřeby i více). Do rozmíchané směsi začneme vmíchávat hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky a dále přiléváme hrnek mléka. Pozor na hrudky a těsto by nemělo být extra husté, podle potřeby přidáme mléko. Do připraveného těsta nakonec vmícháme nakrájené broskve.

  3. Plech můžeme vymazat tukem a vysypat moukou nebo ho vyložíme pečícím papírem. Na připravený plech nalijeme těsto s broskvemi a uhladíme.

  4. Broskvovou buchtu pečeme přibližně 25 minut při 200 °C. Doba pečení záleží na troubě. Hotovou buchtu můžeme po podle chuti pomazat zakysanou smetanu.

  5. Lehkou broskvovou buchtu nakrájíme a podáváme jako vynikající a vláčný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!