Letní bramborový salát s vejci recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka cukr
3 stroužky česnek
100 ml olej
sůl
4 ks vejce
1 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř
1 hrst nať jarní cibulky
500 g salátové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Salátové brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a žloutky vyjmeme. Bílky usekáme nahrubo. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou nať cibulky jemně usekáme

  2. Nyní si připravíme dresink. Uvařené žloutky utřeme s prolisovaným česnekem, solí, špetkou cukru, pepřem a hořčicí dohladka. Pomalu během míchání přiléváme olej a směs vymícháme v jemnou žloutkovou omáčku

  3. V míse promícháme plátky brambor s usekanými bílky, naťovou ciblkou a žloutkovou omáčkou. Podle chuti směs osolíme a necháme v chladu asi 30 minut rozležet

  4. Letní bramborový salát chutná nejen jako příloha k masům, ale můžeme ho konzumovat jen tak s pečivem jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!