Letní salát s čínským zelím recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
200 g šunka
majoránka
mletý bílý pepř
1 ks čínské zelí
1 ks zelená paprika
200 g tvrdý sýr
1 sklenice tatarská omáčka
4 ks sterilovaná okurka
6 ks cherry rajčata
1 ks oranžová paprika
2 lžíce nálev z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tvrdý sýr nakrájíme vroubkovaným nožem na kostky. Čínské zelí (bez tvrdého košťálu) nakrájíme na nudličky. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtky a ty pak na kousky. Šunku (salám) nakrájíme na stejné kostky jako sýr. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky

  2. Čínské zelí promícháme se solí a necháme 10 minut odležet. Potom přidáme ostatní ingredience a promícháme. Nakonec vmícháme tatarku a okurkový nálev. Ochutíme pepřem i majoránkou (oreganem - získá pikantnější chuť) a podle chuti přisolíme

  3. Letní salát s čínským zelím podáváme s čerstvým bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!