Letní salát s čínským zelím recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 200 g šunka majoránka mletý bílý pepř 1 ks čínské zelí 1 ks zelená paprika 200 g tvrdý sýr 1 sklenice tatarská omáčka 4 ks sterilovaná okurka 6 ks cherry rajčata 1 ks oranžová paprika 2 lžíce nálev z okurek
Postup Letní salát s čínským zelím
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tvrdý sýr nakrájíme vroubkovaným nožem na kostky. Čínské zelí (bez tvrdého košťálu) nakrájíme na nudličky. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtky a ty pak na kousky. Šunku (salám) nakrájíme na stejné kostky jako sýr. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky
Čínské zelí promícháme se solí a necháme 10 minut odležet. Potom přidáme ostatní ingredience a promícháme. Nakonec vmícháme tatarku a okurkový nálev. Ochutíme pepřem i majoránkou (oreganem - získá pikantnější chuť) a podle chuti přisolíme
Letní salát s čínským zelím podáváme s čerstvým bílým pečivem.