Levné francouzské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
olej
6 ks vejce
1 ks brambory
300 g uzenina
1 balíček mražená zelenina
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Nevaříme je až doměkka, měli by být tvrdší. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme je na silnější kolečka.

  2. Točený salám nebo uzené nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme uzeninu. Přidáme mraženou zeleninu. Kombinuji hrášek, mrkev a kukuřici, ale záleží na chuti. Zeleninu orestujeme za občasného míchání. Přidáme sůl, pepř a majoránku. Jakmile je směs hotová, odstavíme ji a vmícháme do ní nastrouhaný česnek podle chuti.

  3. Pekáček vymažeme máslem. Na dno dáme vedle sebe brambory. Na to trochu směsi, opět vrstvu brambor. Vše opakujeme, než vyčerpáme suroviny. Francouzské brambory dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova. Zhruba 5 minut před dokončením brambory vyjmeme, zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

  4. Levné francouzské brambory ihned podáváme. Můžeme je doplnit sterilovanou zeleninou a omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!