Lilková směs recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 lžičky cukr 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 2 lžíce kapary 450 g lilek 1 lžíce červený vinný ocet 2 - 3 lžíce olivový olej na smažení 2 řapíky řapíkatý celer 50 g zelené olivy bez pecek 1 plechovka rajčata ve vlastní šťávě
Postup Lilková směs
Postup přípravy receptu
-
Lilek očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, které vložíme do síta, promícháme se lžičkou soli a necháme asi 20 minut "vypotit“. Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na nudličky a řapíky celeru na jemné kousky. Kapary a zelené olivy necháme okapat
Na olivovém oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme řapíkatý celer a vše asi 1 minutu restujeme. Poté vmícháme okapaný lilek, drcená rajčata a cukr. Jakmile se cukr rozpustí, přilijeme ocet, který necháme zcela odpařit. Nakonec do směsi vmícháme olivy, kapary a petrželku, vše prohřejeme a ochutíme solí a pepřem
Lilkovou směs s rajčaty podáváme teplou s opečenými toasty nebo rozpečenou bagetou. Pokrm může být i výbornou přílohou ke steakům nebo rybám.