Lilková směs recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžičky cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 lžíce kapary
450 g lilek
1 lžíce červený vinný ocet
2 - 3 lžíce olivový olej na smažení
2 řapíky řapíkatý celer
50 g zelené olivy bez pecek
1 plechovka rajčata ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Lilek očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, které vložíme do síta, promícháme se lžičkou soli a necháme asi 20 minut "vypotit“. Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na nudličky a řapíky celeru na jemné kousky. Kapary a zelené olivy necháme okapat

  2. Na olivovém oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme řapíkatý celer a vše asi 1 minutu restujeme. Poté vmícháme okapaný lilek, drcená rajčata a cukr. Jakmile se cukr rozpustí, přilijeme ocet, který necháme zcela odpařit. Nakonec do směsi vmícháme olivy, kapary a petrželku, vše prohřejeme a ochutíme solí a pepřem

  3. Lilkovou směs s rajčaty podáváme teplou s opečenými toasty nebo rozpečenou bagetou. Pokrm může být i výbornou přílohou ke steakům nebo rybám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!