Lipan s bramborovými plátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
4 - 6 ks brambory
citron
2 - 3 lžíce olivový olej
2 lžičky provensálské bylinky
4 ks lipan (pstruh)

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, omyjeme vodou a necháme okapat. Pak je uvnitř i vně osolíme a posypeme kořením. Vhodné jsou bylinky z Francie, ale mohou být i jiné podle chuti

  2. Do ryby kápneme trochu olivového oleje

  3. Připravíme si plátky z brambor, propláchneme je vodou a osušíme. Brambory fritujeme

  4. Rybu na pánvi s trochou olivového oleje osmažíme. Před servírováním rybu pokapeme šťávou z citronu

  5. Lipana s bramborovými plátky servírujeme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!