Lipan s bramborovými plátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 4 - 6 ks brambory citron 2 - 3 lžíce olivový olej 2 lžičky provensálské bylinky 4 ks lipan (pstruh)
Postup Lipan s bramborovými plátky
Postup přípravy receptu
-
Ryby očistíme, omyjeme vodou a necháme okapat. Pak je uvnitř i vně osolíme a posypeme kořením. Vhodné jsou bylinky z Francie, ale mohou být i jiné podle chuti
Do ryby kápneme trochu olivového oleje
Připravíme si plátky z brambor, propláchneme je vodou a osušíme. Brambory fritujeme
Rybu na pánvi s trochou olivového oleje osmažíme. Před servírováním rybu pokapeme šťávou z citronu
Lipana s bramborovými plátky servírujeme s čerstvou zeleninou.