Lišky smažené v palačince recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení podle chuti 1 stroužek česnek sůl mletý černý pepř těstíčko sůl 2 ks vejce 200 ml mléko 50 g hladká mouka 30 g tekuté máslo trojobal 1 ks vejce strouhanka 50 g hladká mouka nádivka 0.3 ks celer 1 ks mrkev 2 ks šalotka 400 g lišky 1 svazeček sekaná petrželka
Postup Lišky smažené v palačince recept
Postup přípravy receptu
-
Rozmícháme mléko, tekuté máslo, vejce, mouku a špetku soli do těstíčka, které necháme asi 15 minut odpočinout. Na 2 lžících oleje usmažíme tenké palačinky.
Zeleninu očistíme a omyjeme. Lišky omyjeme a posekáme s oloupanou šalotkou a česnekem. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky. Vše osmahneme na 1 lžíci rozpáleného oleje. Osolíme a opepříme.
Houbovou nádivku rozdělíme na palačinky, které zavineme, obalíme v trojobalu a na rozehřátém tuku osmažíme.
Lišky smažené v palačince podáváme s čerstvou zeleninou.