Lišky smažené v palačince recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
podle chuti
1 stroužek česnek
sůl
mletý černý pepř
těstíčko
sůl
2 ks vejce
200 ml mléko
50 g hladká mouka
30 g tekuté máslo
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
50 g hladká mouka
nádivka
0.3 ks celer
1 ks mrkev
2 ks šalotka
400 g lišky
1 svazeček sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháme mléko, tekuté máslo, vejce, mouku a špetku soli do těstíčka, které necháme asi 15 minut odpočinout. Na 2 lžících oleje usmažíme tenké palačinky.

  2. Zeleninu očistíme a omyjeme. Lišky omyjeme a posekáme s oloupanou šalotkou a česnekem. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky. Vše osmahneme na 1 lžíci rozpáleného oleje. Osolíme a opepříme.

  3. Houbovou nádivku rozdělíme na palačinky, které zavineme, obalíme v trojobalu a na rozehřátém tuku osmažíme.

  4. Lišky smažené v palačince podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!