Lososová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks česnek
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 lžička vegeta
1 dl bílé víno
1 hrst petrželová nať
5 dkg ovesné vločky
1 kg lososové odřezky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel očistíme. Petrželku nasekáme na jemno.

  2. Zbytky z lososa dáme do 3 litrů vody a pomalu vaříme asi půl hodiny spolu oloupanými stroužky česneku. Pak vývar přecedíme, přidáme do něj jemně nastrouhanou mrkev a petržel, vločky, koření a část obraného masa.

  3. Druhou část masa i s drobnými kostičkami rozmixujeme a přidáme do téměř hotové lososové polévky. Vaříme ji pak ještě asi 10 minut, přidáme víno a po vypnutí velkou hrst čerstvé petrželky. Podle chuti lze přidat i jiné koření, ale losos je velmi jemná ryba a přidáním aromatičtějšího koření bychom mohli tuto jemnost přebít. Ale dovedu si představit trochu bílého pepře. Místo vloček lze přidat klasickou jíšku, ale vločky se v polévce téměř rozplynou, navíc opět dodají na jemnosti.

  4. Losovou polévku rozlijeme do talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!