Lososová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks česnek 2 ks mrkev 2 ks petržel 1 lžička vegeta 1 dl bílé víno 1 hrst petrželová nať 5 dkg ovesné vločky 1 kg lososové odřezky
Postup Lososová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a petržel očistíme. Petrželku nasekáme na jemno.
Zbytky z lososa dáme do 3 litrů vody a pomalu vaříme asi půl hodiny spolu oloupanými stroužky česneku. Pak vývar přecedíme, přidáme do něj jemně nastrouhanou mrkev a petržel, vločky, koření a část obraného masa.
Druhou část masa i s drobnými kostičkami rozmixujeme a přidáme do téměř hotové lososové polévky. Vaříme ji pak ještě asi 10 minut, přidáme víno a po vypnutí velkou hrst čerstvé petrželky. Podle chuti lze přidat i jiné koření, ale losos je velmi jemná ryba a přidáním aromatičtějšího koření bychom mohli tuto jemnost přebít. Ale dovedu si představit trochu bílého pepře. Místo vloček lze přidat klasickou jíšku, ale vločky se v polévce téměř rozplynou, navíc opět dodají na jemnosti.
Losovou polévku rozlijeme do talířů a podáváme.