Dušené krůtí na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 1 ks cibule 1 lžička vegeta maggi olivový olej mletý pepř hladká mouka 1/2 lžičky drcený kmín 1 lžíce mletá sladká paprika 700 g krůtí maso
Postup Dušené krůtí na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší plátky nebo kousky
Na oleji nebo sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku ze 4 stroužků. Zbylý česnek utřeme se solí. Maso okořeníme, potřeme zbylým česnekem a zprudka opečeme. Zalijeme vodou podle množství masa a pod pokličkou dusíme doměkka, podle potřeby podléváme. Šťávu před podáváním dochutíme vegetou, pár kapkami maggi a zahustíme podle potřeby hladkou moukou
Dušené krůtí na česneku podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem nebo se šťouchanými brambory.