Lososová studená pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce citronová šťáva
50 g listový špenát
500 g čerstvý losos
100 g tyčinky surimi
20 g plátková želatina
200 g majonéza boneco
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
1 lžíce sekaný kopr
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve očistíme lososa, zbavíme ho kůže, vykostíme, osolíme a v páře uvaříme doměkka.

  2. Vychladlého lososa nakrájíme na malé kousky. Dále na stejné kousky nakrájíme tyčinky Surimi. Takto připravené rybí suroviny smícháme a přelijeme citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a necháme hodinu odležet.

  3. Mezitím lehce spaříme špenátové listy, necháme vychladnout.

  4. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, solí, bílým pepřem a koprem.

  5. Připravíme si formu. Pěkně vypadá srnčí hřbet, nebo i jiné podlouhlé misky nádobky či formičky. Formu vytřeme olejem nebo ještě lépe vyložíme přilnavou folií a hustě poklademe spařenými listy špenátu. Připravíme želatinu.

  6. Nyní opatrně smícháme rybí směs s majonézou a želatinou. Hmotu vlijeme do formy. Necháme ztuhnout.

  7. Lososovou studenou pochoutku podáváme nakrájenou na úhledné kousky a zdobíme ledovým salátem s banketkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!