Filé na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
60 g cibule
200 g rajče
400 g filé
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme osolené filé, podlijeme trochou vody a necháme krátce dusit. Měkké filé vyjmeme a uložíme na teplém místě

  3. V jiném kastrůlku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vodou. Přidáme omytá a na kousky pokrájená rajčata a asi 15 minut tuto omáčku povaříme, aby se nám rozpustila mouka. Všechno nakonec přecedíme a zjemníme máslem nebo trochou smetany

  4. Filé přelijeme rajčatovou omáčkou a můžeme podávat. Filé na rajčatech podáváme s brambory nebo rýží. Záleží na chuti

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!