Filé na rajčatech recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Filé na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno
V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme osolené filé, podlijeme trochou vody a necháme krátce dusit. Měkké filé vyjmeme a uložíme na teplém místě
V jiném kastrůlku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vodou. Přidáme omytá a na kousky pokrájená rajčata a asi 15 minut tuto omáčku povaříme, aby se nám rozpustila mouka. Všechno nakonec přecedíme a zjemníme máslem nebo trochou smetany
Filé přelijeme rajčatovou omáčkou a můžeme podávat. Filé na rajčatech podáváme s brambory nebo rýží. Záleží na chuti
Foto: Shutterstock.com