Lososové filé s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 lžíce kukuřičný škrob
125 ml smetana na vaření
1 sklenka bílé suché víno
400 g směs hub
4 ks lososové plátky
podle chuti
sůl
tymián
mletý bílý pepř
na ozdobu
citron
1 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Použila jsem žampiony, hlívu ústřičnou, shiitake a hříbky. Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme houby, jakmile nám změknou a začnou vonět, zalijeme houby troškou bílého vína a smetanou. Zbytek vína rozmícháme s moučkou a omáčku zahustíme, mícháme, ať nemáme hrudky.

  2. Lososové filé omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přikryjeme alobalem.

  3. Mísu s rybami vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 20 minut při 180 °C.

  4. Část houbové omáčky rozdělíme na talíře. Na omáčku položíme rybí filé a zalijeme zbývající omáčkou.

  5. Lososa posypeme petrželkou a ozdobíme plátkem citronu. Lososové filé s houbovou omáčkou podáváme jako hlavní chod s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!