Rychlý koláč s jablky a nivou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce cukr
1 ks vejce
250 g niva
400 g listové těsto
1 lžička citronová šťáva
1 lžička čerstvý tymián
javorový sirup
2 ks zelené jablko

Postup přípravy receptu

  1. Zelená jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky nebo proužky. V míse nakrájená jablka zakapeme citronovou šťávou a promícháme s cukrem a čerstvě nasekaným tymiánem

  2. Listové těsto rozválíme na 2 stejně velké tenké kulaté placky, které poklademe ochucenými jablky tak, aby 3 - 4 cm těsta od kraje placky zůstaly volné. Poté na jablka rozdrobíme sýr, okraje těsta přehneme přes náplň, úhledně poskládáme a potřeme rozšlehaným vejcem

  3. Koláč s jablky a nivou pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 25 - 30 minut. Upečený koláč ještě teplý zakapeme javorovým sirupem a ihned podáváme

  4. Rychlý koláč s jablkem a nivou ochucený čerstvým tymiánem podáváme jako teplou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!