Lucčin dortík recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 sklenka olej 2 ks vejce 1 ks vejce 125 g máslo 4 lžíce rum 2 lžíce kakao 750 ml voda 1 sklenka voda 1 balíček prášek do pečiva 500 g tvaroh 6 lžic cukr krupice 200 g cukr moučka 1,5 sklenka cukr moučka 200 g ovoce 1 balíček vanilkový cukr 1 sklenka polohrubá mouka 2 balíčky ovocný pudink v prášku 1,5 balíček vitacit
Postup Lucčin dortík
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C a hlubší plech vyložíme pečícím papírem
Do mísy dáme mouku, cukr, olej, vodu, vejce, kakao, prášek do pečiva a vše vyšleháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na připravený plech a zvolna upečeme
Mezitím ušleháme tvaroh s máslem, cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem a rumem to hladké hmoty. Hmotu rozetřeme na vychladlé těsto a poklademe omytým a okapaným ovocem
Z vody nebo ovocné šťávy, cukru, pudinkových prášků a vitacitu svaříme rosol. Povaříme stejně dlouho jako klasický pudink a ještě teplé, ne však horké, nalijeme na připravený základ a uhladíme
Do druhého dne necháme Lucčin dortík ztuhnout a podáváme. Můžeme zdobit šlehačkou.