Luštěninová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
0.8 hrnku mléko
1 lžička majoránka
1 ks cibule
0.5 lžičky kmín
mletý pepř
2-3 plátky celozrnný chléb
1 hrnek luštěniny
2 lžíce zelené petrželové natě
podle potřeby
olej
ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané a omyté luštěniny namočíme přes noc do studené vody.

  2. Potom je uvaříme a umeleme na masovém mlýnku s chlebem, který jsme namočili v mléce. K hmotě přidáme cibuli a česnek. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme kmín, majoránku, vejce, nasekané zelené natě a dobře promícháme. Když je hmota řídká, zahustíme ji ovesnými vločkami.

  3. Směs na luštěninovou pečeni ochutnáme, případně dochutíme. Vytvarujeme šišku, kterou potřeme mlékem. Luštěninovou pečeni pečeme ve vymazaném pekáči v dobře vyhřáté troubě (můžeme péct i v alobalu) při 180 °C, dokud se neudělá kůrčička.

  4. Luštěninovou pečeni podáváme s brambory a saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!