Portobello na grilu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

grilovací koření
2 lžičky ocet balsamico
drcený pepř
4 ks žampion portobello
6 lžic olivoý olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nožičky začistíme. Můžeme je i odstranit. Portobello nemusíme loupat, ale jsou pak tužší. Žampiony okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Zakapeme octem a olejem. Portobello kořeníme z obou stran

  2. Rozehřejeme si gril. Houby vložíme na gril nožičkami dolů. Grilujeme je asi 3 - 5 minut. Pak portobello otočíme a grilujeme zhruba 5 - 7 minut. Žampiony by měly zůstat křupavé, přitom budou krásně vláčné

  3. Portobello na grilu ihned podáváme. Jsou skvělé samostatně i ke grilovanému masu. Vždy je servírujeme teplé a solíme až nakonec. Můžeme použít i klasické či hnědé žampiony. Grilujeme je ale kratší dobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!