Portobello na grilu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- grilovací koření 2 lžičky ocet balsamico drcený pepř 4 ks žampion portobello 6 lžic olivoý olej
Postup Portobello na grilu
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a nožičky začistíme. Můžeme je i odstranit. Portobello nemusíme loupat, ale jsou pak tužší. Žampiony okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Zakapeme octem a olejem. Portobello kořeníme z obou stran
Rozehřejeme si gril. Houby vložíme na gril nožičkami dolů. Grilujeme je asi 3 - 5 minut. Pak portobello otočíme a grilujeme zhruba 5 - 7 minut. Žampiony by měly zůstat křupavé, přitom budou krásně vláčné
Portobello na grilu ihned podáváme. Jsou skvělé samostatně i ke grilovanému masu. Vždy je servírujeme teplé a solíme až nakonec. Můžeme použít i klasické či hnědé žampiony. Grilujeme je ale kratší dobu.