Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 150 g máslo 1 l smetana 0,5 l voda 100 g hlíva ústřičná čerstvý tymián mletý černý pepř extra panenský olivový olej lesní houby 3 sklenky sladký vermut 3 ks houby portobello
Postup Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami
Postup přípravy receptu
-
Hlívu ústřičnou, velké houby portobello a čerstvě nasbírané lesní houby (nejlépe 3 druhy) očistíme a nakrájíme na tenké plátky
Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, houby portobello a hlívu ústřičnou, orestujeme, přidáme sůl, pepř a 3 panáky sladkého vermutu. Necháme vyvařit alkohol a přidáme smetanu (21 %), vodu, čerstvý tymián, máslo a necháme povařit. Těsně před dokončením polévky přidáme čerstvé lesní houby, dochutíme solí, pepřem a servírujeme
Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami podáváme s pečivem podle chuti.