Fettuccine s chlebovou omáčkou s olivami a česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce petrželka
300 ml mléko
2/3 hrnku parmazán
450 g fettuccine
pepř
150 ml smetana ke šlehání
280 g vlašské ořechy
8 lžic panenský olivový olej
1 hrnek černé olivy bez pecek
2 ks krajíc celozrnného chleba

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba dáme do mělké misky, zalijeme mlékem a odložíme. Všechno mléko by se mělo během krátké doby vstřebat do střídky

  2. Vyloupané vlašské ořechy rozprostřeme na plech a pražíme v troubě předehřáté na 190°C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba 5 minut. Jakmile zezlátnou, vyjmeme je a necháme vychladnout

  3. Namočený chléb, vlašské ořechy, česnek, olivy, parmazán a 6 lžic olivového oleje rozmixujeme na hladkou hmotu, osolíme ji a opepříme. Do omáčky postupně vmícháme smetanu

  4. Fettuccine (středně široké nudle) vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 2-3 minuty tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. (Čerstvé těstoviny se vaří mnohem kratší dobu než sušené.) Fettuccine důkladně scedíme a promícháme se zbývajícím olivovým olejem

  5. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s olivami, česnekem

  6. a vlašskými ořechy, posypeme nakrájenou čerstvou petrželkou a podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!