Fettuccine s chlebovou omáčkou s olivami a česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 lžíce petrželka 300 ml mléko 2/3 hrnku parmazán 450 g fettuccine pepř 150 ml smetana ke šlehání 280 g vlašské ořechy 8 lžic panenský olivový olej 1 hrnek černé olivy bez pecek 2 ks krajíc celozrnného chleba
Postup Fettuccine s chlebovou omáčkou s olivami a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Krajíce chleba dáme do mělké misky, zalijeme mlékem a odložíme. Všechno mléko by se mělo během krátké doby vstřebat do střídky
Vyloupané vlašské ořechy rozprostřeme na plech a pražíme v troubě předehřáté na 190°C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba 5 minut. Jakmile zezlátnou, vyjmeme je a necháme vychladnout
Namočený chléb, vlašské ořechy, česnek, olivy, parmazán a 6 lžic olivového oleje rozmixujeme na hladkou hmotu, osolíme ji a opepříme. Do omáčky postupně vmícháme smetanu
Fettuccine (středně široké nudle) vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 2-3 minuty tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. (Čerstvé těstoviny se vaří mnohem kratší dobu než sušené.) Fettuccine důkladně scedíme a promícháme se zbývajícím olivovým olejem
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s olivami, česnekem
a vlašskými ořechy, posypeme nakrájenou čerstvou petrželkou a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny