Linguini s fenyklem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce madeira
6 ks šalotka
pepř
1 lžíce olivový olej
1/4 hrnku hladká mouka
6 plátků anglická slanina
150 ml zeleninový vývar
7 lžic smetana ke šlehání
6 ks hlíza fenyklu
450 g linguini

Postup přípravy receptu

  1. Hlízy, fenyklu dobře očistíme, potom opatrně sloupneme a odložíme vrchní vrstvu. Hlízy nakrájíme na čtvrtky a povaříme v zeleninovém vývaru na mírném ohni 5 minut. Zároveň se čtvrtkami fenyklu dáme do hrnce také odloženou vrchní vrstvu fenyklových hlíz

  2. Fenykl vyjmeme naběračkou s otvory a přeneseme na velkou mísu. Vrchní vrstvu fenyklových hlíz vyhodíme. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, svaříme na polovinu a odložíme

  3. Slaninu a šalotku opékáme na pánvi na másle zhruba 4 minuty, potom je zaprášíme moukou, zalijeme svařeným vývarem, smetanou a madeirou a za stálého míchání povaříme 3 minuty. Omáčka musí být hladká. Osolíme ji a opepříme a přelijeme jí fenykl

  4. Linguiini (dlouhé širší nudle) vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme do velké zapékací misky

  5. Na linguini upravíme fenykl a pečeme je v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 20 minut. Podáváme v zapékací míse

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!