Linguini s fenyklem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce madeira 6 ks šalotka pepř 1 lžíce olivový olej 1/4 hrnku hladká mouka 6 plátků anglická slanina 150 ml zeleninový vývar 7 lžic smetana ke šlehání 6 ks hlíza fenyklu 450 g linguini
Postup Linguini s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Hlízy, fenyklu dobře očistíme, potom opatrně sloupneme a odložíme vrchní vrstvu. Hlízy nakrájíme na čtvrtky a povaříme v zeleninovém vývaru na mírném ohni 5 minut. Zároveň se čtvrtkami fenyklu dáme do hrnce také odloženou vrchní vrstvu fenyklových hlíz
Fenykl vyjmeme naběračkou s otvory a přeneseme na velkou mísu. Vrchní vrstvu fenyklových hlíz vyhodíme. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, svaříme na polovinu a odložíme
Slaninu a šalotku opékáme na pánvi na másle zhruba 4 minuty, potom je zaprášíme moukou, zalijeme svařeným vývarem, smetanou a madeirou a za stálého míchání povaříme 3 minuty. Omáčka musí být hladká. Osolíme ji a opepříme a přelijeme jí fenykl
Linguiini (dlouhé širší nudle) vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme do velké zapékací misky
Na linguini upravíme fenykl a pečeme je v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 20 minut. Podáváme v zapékací míse
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny