Domácí kremrole recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 g máslo
1 lžíce ocet
2 ks žloutek
5 ks bílek
350 g cukr krystal
200 g hladká mouka
50 g hladká mouka
3 lžíce vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si první těsto, necháme chvilku odpočinout, potom ho vyválíme na obdélník, doprostřed dáme tukovou placku, kterou jsme si udělali z druhého těsta. Přeložíme, rozválíme, přeložíme natřikrát a necháme půl hodiny odležet v ledničce Po této době ještě jednou rozválíme, přeložíme, rozválíme a složíme opšt natřikrát. Necháme opět půl hodiny odpočinout, poté ještě jednou postup zopakujeme a necháme půl dne v lednici. Já si většinou těsto připravuji večer a peču druhý den

  2. Když máme těsto odpočaté, vyválíme ho, nakrájíme na pruhy, které namotáváme na kulaté trubičky. Ty potřeme vejcem a dáme péct na pečící papír. Domácí kremrole pečeme dorůžova na 160 - 170 °C. Kdo chce, může navrch ještě posypat hrubým cukrem krystalem

  3. Po upečení vždy lehce klepneme s trubičkou a kremrole z nich pěkně sjedou. Necháme je vychladnout a teprve potom plníme

  4. Náplň: Ve vodní lázni si ušleháme bílky, do kterých postupně zašleháváme cukr. Sníh musí být ušlehán do tuha!

  5. Ušlehanými bílky naplníme sáček a kremrole jednu po druhé naplníme

  6. Z tohoto množství máme 26 domácích kremrolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!