Domácí kremrole recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 250 g máslo 1 lžíce ocet 2 ks žloutek 5 ks bílek 350 g cukr krystal 200 g hladká mouka 50 g hladká mouka 3 lžíce vlažná voda
Postup Domácí kremrole
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si první těsto, necháme chvilku odpočinout, potom ho vyválíme na obdélník, doprostřed dáme tukovou placku, kterou jsme si udělali z druhého těsta. Přeložíme, rozválíme, přeložíme natřikrát a necháme půl hodiny odležet v ledničce Po této době ještě jednou rozválíme, přeložíme, rozválíme a složíme opšt natřikrát. Necháme opět půl hodiny odpočinout, poté ještě jednou postup zopakujeme a necháme půl dne v lednici. Já si většinou těsto připravuji večer a peču druhý den
Když máme těsto odpočaté, vyválíme ho, nakrájíme na pruhy, které namotáváme na kulaté trubičky. Ty potřeme vejcem a dáme péct na pečící papír. Domácí kremrole pečeme dorůžova na 160 - 170 °C. Kdo chce, může navrch ještě posypat hrubým cukrem krystalem
Po upečení vždy lehce klepneme s trubičkou a kremrole z nich pěkně sjedou. Necháme je vychladnout a teprve potom plníme
Náplň: Ve vodní lázni si ušleháme bílky, do kterých postupně zašleháváme cukr. Sníh musí být ušlehán do tuha!
Ušlehanými bílky naplníme sáček a kremrole jednu po druhé naplníme
Z tohoto množství máme 26 domácích kremrolí.