Domácí krémová zmrzlina se skořicí recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

60 g med
200 g mascarpone
1 lžička mletá skořice
vanilková esence
200 ml smetana ke šlehání
3 lžíce javorový sirup
4 g plátková želatina
griliáš
50 ml tučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mléko se skořicí necháme přejít varem a vychladíme. Plátkovou želatinu necháme nabobtnat. Mascarpone a smetana musí mít pokojovou teplotu

  2. V míse promícháme mascarpone s vychladlým mlékem se skořicí, medem, javorovým sirupem a vanilkovou esencí. Pak do krému postupně zamícháme smetanu a želatinu. Směs zakryjeme a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout

  3. Druhý den směs vyšleháme do pěny, kterou přendáme do plastové vaničky nebo tvořítek a zmrazíme

  4. Domácí krémovou zmrzlinu se skořicí asi 15 - 20 minut před podáváním vyndáme z mrazáku. Zmrzlinu servírujeme posypanou griliášem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!