Domácí krémová zmrzlina se skořicí recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 60 g med 200 g mascarpone 1 lžička mletá skořice vanilková esence 200 ml smetana ke šlehání 3 lžíce javorový sirup 4 g plátková želatina griliáš 50 ml tučné mléko
Postup Domácí krémová zmrzlina se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Mléko se skořicí necháme přejít varem a vychladíme. Plátkovou želatinu necháme nabobtnat. Mascarpone a smetana musí mít pokojovou teplotu
V míse promícháme mascarpone s vychladlým mlékem se skořicí, medem, javorovým sirupem a vanilkovou esencí. Pak do krému postupně zamícháme smetanu a želatinu. Směs zakryjeme a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout
Druhý den směs vyšleháme do pěny, kterou přendáme do plastové vaničky nebo tvořítek a zmrazíme
Domácí krémovou zmrzlinu se skořicí asi 15 - 20 minut před podáváním vyndáme z mrazáku. Zmrzlinu servírujeme posypanou griliášem.