Tradiční houbový Kuba recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl petrželka cibule tymián sádlo kroupy oregano sušené houby mletý černý pepř
Postup Tradiční houbový Kuba
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby přes noc namočíme do vody, stejně tak kroupy. Druhý den přelijeme houby i s vodou do hrnce a přivedeme k varu. Kroupy i s vodou nalijeme do jiného hrnce a také uvaříme doměkka
Potřebujeme ještě třetí kastrůlek, ve kterém na sádle orestujeme nasekanou cibuli a alespoň čtyři na jemno nasekané stroužky česneku. Osolíme a necháme zesklovatět
Uvařené houby přecedíme, kroupy také a smícháme v míse. Pekáč vytřeme troškou sádla a nasypeme do něj směs krup a hub. Jakmile cibulka zezlátne, přidáme ji do pekáče, ochutíme nasekanou petrželkou, tymiánem a oreganem, podle libosti ještě dosolíme a opepříme
Směs řádně promícháme, uhladíme povrch a dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 25 minut
Houbového Kubu podáváme jako chutný hlavní chod
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Inspirujte se také podle videoreceptu