Luxusní bratislavská recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks mrkev 1 ks rajčatový protlak 500 g vepřová plec 1 hrnek mražený hrášek 300 g kořenová zelenina 300 ml plnotučné mléko podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Luxusní bratislavská recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.
Ve vyšším kastrole zeleninu osmahneme dozlatova. Před koncem smažení přidáme jeden velký protlak. Zalijeme vodou, přidáme maso a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej z hrnce a zeleninu v hrnci rozmixujeme.
Maso naporcujeme a vložíme zpátky do hrnce. Zalijeme plnotučným mlékem, dochutíme solí a pepřem, necháme asi 10 minut povařit. Ke konci vaření (posledních 5 minut) přidáme ještě mraženou mrkev a hrášek. Možno přidat obojí i sterilované. Můžeme použít i mrkev čerstvou - na kostičky nakrájenou a doměkka povařenou.
Luxusní bratislavskou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.