Luxusní bratislavská recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
1 ks rajčatový protlak
500 g vepřová plec
1 hrnek mražený hrášek
300 g kořenová zelenina
300 ml plnotučné mléko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Ve vyšším kastrole zeleninu osmahneme dozlatova. Před koncem smažení přidáme jeden velký protlak. Zalijeme vodou, přidáme maso a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej z hrnce a zeleninu v hrnci rozmixujeme.

  3. Maso naporcujeme a vložíme zpátky do hrnce. Zalijeme plnotučným mlékem, dochutíme solí a pepřem, necháme asi 10 minut povařit. Ke konci vaření (posledních 5 minut) přidáme ještě mraženou mrkev a hrášek. Možno přidat obojí i sterilované. Můžeme použít i mrkev čerstvou - na kostičky nakrájenou a doměkka povařenou.

  4. Luxusní bratislavskou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!