Makarony s omáčkou z tuňáka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 lžíce olej sůl 3 ks rajče rajče 1 lžíce rajčatový protlak 1 lžička oregano chilli koření 3 - 4 větvičky zelená petrželka cibulová nať mletý černý pepř 1 balíček makarony 1 plechovka Tuňák kousky 1 plechovka černé olivy (150 g)
Postup Makarony s omáčkou z tuňáka
Postup přípravy receptu
-
Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Doba přípravy je asi 20 minut. Během přípravy makaronů zvládneme uvařit omáčku z tuňáka a rajčat
Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a rozkrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a drobně nakrájíme. Olivy scedíme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme nadrobno
Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek, přidáme kousky tuňáka z plechovky a chvíli smažíme. Nasypeme kousky rajčat, olivy a nasekanou petržel. Omáčku okořeníme pepřem, oreganem, chilli kořením, solí a společně dusíme. Rajčatový protlak rozkvedláme asi ve 1/4 litru vody, přilijeme do tuňákové směsi a omáčku 1 minutu povaříme
Uvařené a scezené makarony rozdělíme na talíře a polijeme hustou omáčkou z tuňáka. Vhodným nápojem k makaronům s tuňákem je červené víno.