Zapékané makarony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 špetka sůl 2 lžičky kapary 1 plechovka tuňák v oleji 1 špetka oregano 200 g mozzarella panenský olivový olej 500 g makarony 2 plechovky loupaná rajčata
Postup Zapékané makarony
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny - ideální je 1 litr vody na 100g těstovin
Než voda začne vřít, připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme nasekané 3 - 4 stroužky česneku, přidáme polovinu tuňáka a necháme krátce osmahnout. Je dobré vylít olej z tuňákově konzervy, aby nekazil chuť olivového oleje. Použijeme panenský olivový olej, který dodá jídlu typickou chuť. K tuňáku přidáme loupaná rajčata, osolíme a necháme na mírném ohni povařit 20 minut. Nakonec ještě dáme do omáčky zbytek tuňáka, 2 lžičky kaparů, oregano a krátce povaříme
Když je voda na těstoviny vroucí, osolíme ji a dáme vařit makarony na dobu asi o 2 minuty méně, než bývá doporučováno. To proto, že těstoviny budeme ještě zapékat
Makarony slijeme, dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, nakrájíme nebo nastrouháme na ně mozzarellu a dáme na 10 minut zapéct
Zapékané makarony ihned podáváme.