Makoví šneci z kynutého těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 2 ks žloutek 100 g cukr krystal 3 lžíce moučkový cukr 500 g hladká mouka 3 lžíce vlažná voda 250 ml vlažné mléko vlažné mléko mletý mák 30 g rozpuštěné sádlo 1 balíček instantní droždí 30 g rozpuštěná hera
Postup Makoví šneci z kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s cukrem a sušeným droždím, přidáme žloutky a nakonec vlijeme vlažné mléko s rozpuštěným tukem. Vypracujeme těsto, pomoučíme a přikryté odložíme na teplé místo. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny
Připravíme si makovou náplň z mletého máku, cukru, vlažného mléka a případně namletých piškot k zahuštění
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který potřeme rozpuštěným máslem a makovou náplní. Delší stranou zavineme a krájíme na cca 2 cm široké plátky, které po obvodu potřeme olejem a rozložíme na plech. Mezi makové šneky necháváme asi 1 cm širokou mezeru, aby byl prostor pro další kynutí
Troubu zahřejeme na 175 stupňů a pečeme, dokud těsto nezezlátne. Po vychladnutí potřeme makové šneky polevou z vlažné vody a moučkového cukru. Můžeme přidat pár kapek rumu. Dobrou chuť!