Salát z vařených bílých fazolí recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 ks bobkový list 1,5 dl olivový olej 1 špetka drcený kmín 1 ks velký citron ledový salát kayenský pepř 2 hrstě čerstvá petrželka 200 g bílé fazole (suché) 1 ks velká červená cibule nakládaná chilli paprička
Postup Salát z vařených bílých fazolí
Postup přípravy receptu
-
Bílé fazole vypereme a namočíme do studené vody alespoň na 4 hodiny. Potom je osolíme, přidáme bobkový list a ve stejné vodě uvaříme doměkka. Hotové fazole scedíme, odstraníme bobkový list a necháme v cedníku okapat a vychladnout
Nakládané chilli papričky zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a usekáme
Zálivka: Z citronu vymačkáme šťávu, kterou smícháme s olivovým olejem a ochutíme pepřem, kmínem a solí
Vychladlé fazolky promícháme s cibulí, chilli papričkami, petrželkou a zálivkou. Podle potřeby osolíme a necháme 20 minut rozležet v chladu
Salát z bílých fazolí servírujeme na listech ledového salátu a podáváme k masitým pokrmům nebo samostatně s pečivem.