Salát z vařených bílých fazolí recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks bobkový list
1,5 dl olivový olej
1 špetka drcený kmín
1 ks velký citron
ledový salát
kayenský pepř
2 hrstě čerstvá petrželka
200 g bílé fazole (suché)
1 ks velká červená cibule
nakládaná chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole vypereme a namočíme do studené vody alespoň na 4 hodiny. Potom je osolíme, přidáme bobkový list a ve stejné vodě uvaříme doměkka. Hotové fazole scedíme, odstraníme bobkový list a necháme v cedníku okapat a vychladnout

  2. Nakládané chilli papričky zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a usekáme

  3. Zálivka: Z citronu vymačkáme šťávu, kterou smícháme s olivovým olejem a ochutíme pepřem, kmínem a solí

  4. Vychladlé fazolky promícháme s cibulí, chilli papričkami, petrželkou a zálivkou. Podle potřeby osolíme a necháme 20 minut rozležet v chladu

  5. Salát z bílých fazolí servírujeme na listech ledového salátu a podáváme k masitým pokrmům nebo samostatně s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!