Valentýnské čokoládové tartaletky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

140 g máslo
2 ks žloutek
3 lžíce cukr moučka
260 g hladká mouka
200 g hořká čokoláda
200 ml smetana ke šlehání
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou hladkého těsta. Do mísy vsypeme mouku, cukr moučka a přidáme na kousky nakrájené změklé máslo. Do mísy přidáme 2 menší žloutky a vše zpracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme v lednici 30 minut odležet

  2. Do kastrolku nalijeme smetanu ke šlehání. Přidáme na kostičky nalámanou kvalitní hořkou čokoládu (ideálně se 70 % kakaa). Smetanu s čokoládou na mírném ohni zahříváme. Stále mícháme, až nám vznikne hladký čokoládový krém. Krém necháme částečně vychladnout

  3. Z těsta uždibujeme kousky a plníme jím vymazané či dobře vypečené formičky na tartaletky nebo košíčky. Z části těsta můžeme vyválet tenký plát, vykrájet z něj malá srdíčka a připravit si je na dozdobení tartaletek

  4. Naplněné formičky vyskládáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 - 20 minut. Upečené košíčky necháme chvíli chladnout a ještě teplé je opatrně vyklopíme, jsou křehké

  5. Srdíčka klademe na pečící papír a pečeme je jen pár minut

  6. Krémem naplníme cukrářský či jiný sáček s ustřiženým rožkem a košíčky krémem naplníme. Tartaletky s čokoládovým krémem dozdobíme podle vlastní fantazie. My použili čerstvé borůvky, upečené srdíčko a lísteček zelené bylinky. Na dozdobení lze použít i jiné ovoce (jahody, maliny, ostružiny), oříšek apod

  7. Tartaletky s čokoládovým krémem se hodí zejména pro slavnostní příležitosti. Jako valentýnské překvapení připravené s láskou určitě potěší!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!