Valentýnská dobrota recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
150 g máslo
50 g máslo
2 ks žloutek
mléko
2 ks bílek
50 g cukr krystal
300 g hladká mouka
citronová kůra
500 g tučný tvaroh
1 ks velký višňový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s na kousky pokrájeným máslem, cukrem, žloutky a mléko přidáváme postupně, pokud se těsto bude příliš drobit. Vypracujeme tuhé těsto a dáme odpočinout do ledničky

  2. Tvaroh smícháme s povoleným máslem a cukrem, vyšlehaným sněhem z bílků, můžeme přidat i trochu citronové nebo kůry

  3. Z těsta odebereme kus na ozdobení povrchu a zbytek vyválíme do formy. Na něj rozprostřeme tvarohovou náplň a navrch poklademe scezené višně nebo jiný kompot. Nakonec vytvoříme ze zbylého těsta třeba srdíčka a poklademe na vrch moučníku

  4. Valentýnskou dobrotu pečeme ve vyhřáté troubě na 150 - 170 °C zhruba 40 - 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!