Valentýnská dobrota recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 150 g máslo 50 g máslo 2 ks žloutek mléko 2 ks bílek 50 g cukr krystal 300 g hladká mouka citronová kůra 500 g tučný tvaroh 1 ks velký višňový kompot
Postup Valentýnská dobrota
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s na kousky pokrájeným máslem, cukrem, žloutky a mléko přidáváme postupně, pokud se těsto bude příliš drobit. Vypracujeme tuhé těsto a dáme odpočinout do ledničky
Tvaroh smícháme s povoleným máslem a cukrem, vyšlehaným sněhem z bílků, můžeme přidat i trochu citronové nebo kůry
Z těsta odebereme kus na ozdobení povrchu a zbytek vyválíme do formy. Na něj rozprostřeme tvarohovou náplň a navrch poklademe scezené višně nebo jiný kompot. Nakonec vytvoříme ze zbylého těsta třeba srdíčka a poklademe na vrch moučníku
Valentýnskou dobrotu pečeme ve vyhřáté troubě na 150 - 170 °C zhruba 40 - 60 minut.