Mandarinkový koláč s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
4 ks vejce
200 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
1 dl vlažná voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 lžíce hořké kakao
krém
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 konzerva kompotované mandarinky
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
200 g hořká čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce rozklepneme do mísy, přidáme krystalový i vanilkový cukr a mixérem vyšleháme do pěny. Přidáme olej a vlažnou vodu a zase šleháme, až se vše spojí. Opatrně přimícháme prášek do pečiva, polohrubou mouku a kakao.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme asi 20 minut v troubě při 180 - 200 °C.

  3. V průběhu pečení si připravíme mandarinkovou hmotu na potření dezertu z vanilkového pudinkového prášku, smetany, mandarinek i s nálevem a vanilkového cukru. Vše dáme do uzavíratelné misky a pořádně protřepeme.

  4. Korpus po upečení necháme vychladnout a rozkrojíme podélně napůl, každou půlku potřeme mandarinkovým krémem. Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle a moučník posypeme.

  5. Mandarinkový koláč s čokoládou podáváme dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!