Mandarinkový koláč s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 dl olej 4 ks vejce 200 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 1 dl vlažná voda 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 lžíce hořké kakao krém 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání 1 konzerva kompotované mandarinky 1 balíček vanilkový pudinkový prášek na ozdobu 200 g hořká čokoláda podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Mandarinkový koláč s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce rozklepneme do mísy, přidáme krystalový i vanilkový cukr a mixérem vyšleháme do pěny. Přidáme olej a vlažnou vodu a zase šleháme, až se vše spojí. Opatrně přimícháme prášek do pečiva, polohrubou mouku a kakao.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme asi 20 minut v troubě při 180 - 200 °C.
V průběhu pečení si připravíme mandarinkovou hmotu na potření dezertu z vanilkového pudinkového prášku, smetany, mandarinek i s nálevem a vanilkového cukru. Vše dáme do uzavíratelné misky a pořádně protřepeme.
Korpus po upečení necháme vychladnout a rozkrojíme podélně napůl, každou půlku potřeme mandarinkovým krémem. Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle a moučník posypeme.
Mandarinkový koláč s čokoládou podáváme dobře vychlazený.