Mandlové krůtí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1 ks vejce
vegeta
1 lžička koňak
1 sklenka bílé víno
100 g anglická slanina
100 g loupané mandle
1 ks menší pórek
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
4 plátky krůtí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsní řízky mírně naklepeme a nakrájíme na nudličky. Z bílého vína se špetkou cukru, lžičkou koňaku a rozšlehaného vejce vyšleháme marinádu. Vložíme do ní krůtí nudličky a necháme je marinovat.

  2. Anglickou slaninu v celku nakrájíme na kostičky. Ty rozškvaříme a přidáme loupané půlky mandlí. Slaninu i mandle vyjmeme. Na rozpáleném tuku osmahneme naložené maso, které osolíme, opepříme a dáme špetku pálivé papriky. K restovanému maso přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, posypeme vegetou. Po mírném osmahnutí dáme zpět slaninu a mandle a lijeme zbylou marinádu. Mandlové krůtí zvolna dusíme doměkka.

  3. Mandlové krůtí podáváme s hranolky a s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!