Mangová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks bílek
2 lžičky cukr moučka
250 ml smetana ke šlehání
2 ks kandovaný zázvor
20 g prášková želatina
400 g mangový kompot
na ozdobu
kandovaný zázvor
limetková kůra

Postup přípravy receptu

  1. Mango i s nálevem dáme do mixéru, přidáme nadrobno nakrájený kandovaný zázvor a vše rozmixujeme na hladkou kaši.

  2. Ze smetany ušleháme šlehačku, do které důkladně zamícháme mangovou směs.

  3. Želatinu rozpustíme v horké vodě podle návodu, necháme mírně vychladnout a postupně vlijeme do mangové směsi se šlehačkou. Samozřejmě za vydatného míchání. Vzniklou hmotu dáme do mrazničky asi na půl hodinky vychladit.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osladíme a lžící zamícháme do vychladlé mangové hmoty.

  5. Mangovou pěnu rozdělíme do pohárů, ozdobíme a ihned podáváme. Zdobit můžeme proužky kůry z limetky a také kandovaným zázvorem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!