Mangová pěna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks bílek 2 lžičky cukr moučka 250 ml smetana ke šlehání 2 ks kandovaný zázvor 20 g prášková želatina 400 g mangový kompot na ozdobu kandovaný zázvor limetková kůra
Postup Mangová pěna recept
Postup přípravy receptu
-
Mango i s nálevem dáme do mixéru, přidáme nadrobno nakrájený kandovaný zázvor a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Ze smetany ušleháme šlehačku, do které důkladně zamícháme mangovou směs.
Želatinu rozpustíme v horké vodě podle návodu, necháme mírně vychladnout a postupně vlijeme do mangové směsi se šlehačkou. Samozřejmě za vydatného míchání. Vzniklou hmotu dáme do mrazničky asi na půl hodinky vychladit.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, osladíme a lžící zamícháme do vychladlé mangové hmoty.
Mangovou pěnu rozdělíme do pohárů, ozdobíme a ihned podáváme. Zdobit můžeme proužky kůry z limetky a také kandovaným zázvorem.