Matcha Tea roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 lžic cukr 3 ks vejce 2 lžíce máslo 0 balíčků vanilkový cukr 60 g hladká mouka 4 g Matcha Tea náplň 2 lžíce máslo 0.5 l mléko 2 lžíce tvaroh 4 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 2 g Matcha Tea
Postup Matcha Tea roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 230 °C.
Nejprve si uděláme pudink podle návodu na obalu z půl litru mléka, bez cukru. Uvařený pudink necháme vychladnout.
Bílky a žloutky si rozdělíme do dvou misek. Do bílků přidáme 3 lžíce cukru a vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme zbylé 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vyšleháme do krémové konzistence. Poté k žloutkům postupně zašleháme máslo, nakonec mouku a Matcha Tea. Žloutky jemně vmícháme do bílkové směsi a rozprostřeme na pečící papír.
Matcha Tea roládu pečeme v silně vyhřáté troubě cca 10 minut. Vyndáme z trouby, společně s papírem smotáme do tvaru rolády a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme směs k plnění. Do zchladlého pudinku přidáme změklé máslo, moučkový cukr, tvaroh a Matcha Tea. Vše společně vyšleháme do hladka.
Krémem naplníme roládu, poté Matcha Tea roládu opatrně stočíme a dáme nejlépe přes noc do lednice ztuhnout. Matcha Tea roládu krájíme na plátky a podáváme podle chuti.