Matcha Tea roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 lžic cukr
3 ks vejce
2 lžíce máslo
0 balíčků vanilkový cukr
60 g hladká mouka
4 g Matcha Tea
náplň
2 lžíce máslo
0.5 l mléko
2 lžíce tvaroh
4 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
2 g Matcha Tea

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 230 °C.

  2. Nejprve si uděláme pudink podle návodu na obalu z půl litru mléka, bez cukru. Uvařený pudink necháme vychladnout.

  3. Bílky a žloutky si rozdělíme do dvou misek. Do bílků přidáme 3 lžíce cukru a vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme zbylé 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vyšleháme do krémové konzistence. Poté k žloutkům postupně zašleháme máslo, nakonec mouku a Matcha Tea. Žloutky jemně vmícháme do bílkové směsi a rozprostřeme na pečící papír.

  4. Matcha Tea roládu pečeme v silně vyhřáté troubě cca 10 minut. Vyndáme z trouby, společně s papírem smotáme do tvaru rolády a necháme vychladnout.

  5. Mezitím si připravíme směs k plnění. Do zchladlého pudinku přidáme změklé máslo, moučkový cukr, tvaroh a Matcha Tea. Vše společně vyšleháme do hladka.

  6. Krémem naplníme roládu, poté Matcha Tea roládu opatrně stočíme a dáme nejlépe přes noc do lednice ztuhnout. Matcha Tea roládu krájíme na plátky a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!