Medovník s pudinkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
4 lžíce cukr
75 ml rum
1 dl voda
těsto
1 ks vejce
1 lžička kakao
180 g tuk
3 lžíce med
150 g cukr moučka
450 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
7 dkg mleté ořechy
náplň
100 g máslo
0 l mléko
2 balíčky vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Nad párou v misce šleháme asi 5 minut máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý. Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku.

  2. Z těsta si uděláme pět kousků, které máme přikryté, aby neoschly. Na pečícím papíře si vyválíme z každého kousku placku asi 2 - 3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu. Vykrojené kolo si přeneseme i s papírem na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 4 min. Upečené kolo si necháme vychladnout na papíře, dokud nevychladne a bude se dobře přenášet. Takto upečeme všechna kola.

  3. Připravíme si krém a polevu. Pouze uvaříme hustý pudink, do kterého po vychladnutí zamícháme máslo. Na polevu převaříme vodu a necháme ji vychladnout. Vmícháme ostatní suroviny na polevu.

  4. Medovník vytvoříme následujícím způsobem. Spodní placku potřeme sirupem jenom seshora, natřeme krém a než přiložíme další placku, tak ji potřeme sirupem (polevou) zespodu a po přiložení i seshora. Takto dáme na sebe 5 placek. Sirup vypotřebujeme téměř všechen. Krémem lehce namažeme taky vršek a strany.

  5. Rozsekáme 7 dkg vlašských ořechů a 5 dkg z upečené placky a tím posypeme strany a vršek medovníku.

  6. Medovník s pudinkovým krémem můžeme jíst za 24 hodin. Medovník s pudinkovým krémem nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!