Medovník s pudinkovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 4 lžíce cukr 75 ml rum 1 dl voda těsto 1 ks vejce 1 lžička kakao 180 g tuk 3 lžíce med 150 g cukr moučka 450 g hladká mouka 1 lžička jedlá soda 7 dkg mleté ořechy náplň 100 g máslo 0 l mléko 2 balíčky vanilkový pudink
Postup Medovník s pudinkovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Nad párou v misce šleháme asi 5 minut máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý. Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku.
Z těsta si uděláme pět kousků, které máme přikryté, aby neoschly. Na pečícím papíře si vyválíme z každého kousku placku asi 2 - 3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu. Vykrojené kolo si přeneseme i s papírem na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 4 min. Upečené kolo si necháme vychladnout na papíře, dokud nevychladne a bude se dobře přenášet. Takto upečeme všechna kola.
Připravíme si krém a polevu. Pouze uvaříme hustý pudink, do kterého po vychladnutí zamícháme máslo. Na polevu převaříme vodu a necháme ji vychladnout. Vmícháme ostatní suroviny na polevu.
Medovník vytvoříme následujícím způsobem. Spodní placku potřeme sirupem jenom seshora, natřeme krém a než přiložíme další placku, tak ji potřeme sirupem (polevou) zespodu a po přiložení i seshora. Takto dáme na sebe 5 placek. Sirup vypotřebujeme téměř všechen. Krémem lehce namažeme taky vršek a strany.
Rozsekáme 7 dkg vlašských ořechů a 5 dkg z upečené placky a tím posypeme strany a vršek medovníku.
Medovník s pudinkovým krémem můžeme jíst za 24 hodin. Medovník s pudinkovým krémem nakrájíme a můžeme podávat.