Jemný špenát recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 5 lžic mléko 1 ks cibule masox olej na smažení 2 balíčky mražený špenát
Postup Jemný špenát
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem oloupeme a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek prolisujeme
Nejprve nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, potom přidáme špenáty a necháme pozvolna povolit. Provaříme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kousek masoxu (nemusíme dávat) a necháme chvíli vařit. Přidáme mléko, rozkvedlané vejce a rozmixujeme. Podle potřeby můžeme špenát zahustit
Jemný špenát podáváme s knedlíky nebo vařenými brambory s vařeným vejcem či volským okem.