Meruňkovo-mandlová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
150 g mandle
6 ks meruňky
200 ml javorový sirup
1 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme. Meruňky omyjeme, osušíme, zbavíme pecek a nakrájíme na osminky

  2. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém krátce podusíme meruňky se lžící cukru. Poloměkké meruňky vyjmeme, do pánve vlijeme javorový sirup a nasypeme nasekané mandle. Vše za občasného míchání necháme zvolna probublávat asi 10 minut. Nakonec do omáčky vrátíme meruňky a asi 2 - 3 minuty povaříme

  3. Meruňkovo-mandlovou omáčku podáváme jako přílohu k lívancům, koblihám a jiným sladkým moučníkům. Výborně chutná se zmrzlinou a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!