Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 100 ml vývar 40 g máslo 2 lžíce máslo 1/2 ks cibule 50 ml smetana 1 lžíce citronová šťáva 200 g mražený hrášek 1 hrst čerstvá petrželka mletý barevný pepř 2 ks steak z tuňáka
Postup Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Steaky z tuňáka omyjeme, důkladně osušíme, potřeme olejem a ochutíme mletým barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme a nasekám najemno
Nejdříve si připravíme hráškový krém. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek a vše krátce orestujeme. Hrášek ochutíme solí a pepřem, podlijeme vývarem a zvolna podusíme doměkka. Pak vše tyčovým mixerem rozmělníme do hladkého krému, který zjemníme smetanou
Připravíme si omáčku. Máslo necháme rozpustit, vmícháme petrželku, citronovou šťávu a podlijeme 2 - 3 lžícemi vývaru. Omáčku necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a odstavíme z tepla
Na malém množství oleje opečeme steaky z tuňáka z obou stran do růžova. Pečeme z každé strany asi 1- 2 minuty a pak pánev odstavíme z tepla
Na nahřáté talíře rozdělíme porce tuňáka a asi 2 lžíce hráškového pyré, vše přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými nebo gratinovanými brambory
Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem můžeme připravit místo kapra na Štědrý den.