Vepřové plátky s česnekem na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 2 ks šalotka 2 lžíce olivový olej 600 g vepřové maso mletý černý pepř 200 ml smetana na vaření granulovaný sušený česnek 0,2 sklenek bílé suché víno
Postup Vepřové plátky s česnekem na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Plátky masa obalíme v mouce a přebytečnou mouku odstraníme. Čistou šalotku nakrájíme na tenká kolečka
Na pár lžících oleje s máslem osmažíme plátky masa dozlatova. Maso odendáme a držíme v teple
Do základu vhodíme šalotku, po chvilce podlijeme suchým vínem a víno necháme vyprchat. Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a krátce provaříme. K omáčce vrátíme plátky masa, ještě jednou na pár sekund prohřejeme a odendáme
Vepřové plátky s česnekem na smetané podáváme k hlavnímu chodu s oblíbenou přílohou.