Vepřové plátky s česnekem na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
2 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
600 g vepřové maso
mletý černý pepř
200 ml smetana na vaření
granulovaný sušený česnek
0,2 sklenek bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Plátky masa obalíme v mouce a přebytečnou mouku odstraníme. Čistou šalotku nakrájíme na tenká kolečka

  2. Na pár lžících oleje s máslem osmažíme plátky masa dozlatova. Maso odendáme a držíme v teple

  3. Do základu vhodíme šalotku, po chvilce podlijeme suchým vínem a víno necháme vyprchat. Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a krátce provaříme. K omáčce vrátíme plátky masa, ještě jednou na pár sekund prohřejeme a odendáme

  4. Vepřové plátky s česnekem na smetané podáváme k hlavnímu chodu s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!