Mišmaš se zelím a klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 6 stroužků česnek 4 lžičky sůl 2 dl kečup 3 lžičky vegeta 2 lžičky celý kmín 4 ks ostravská klobása 2 špetky mletý čený pepř příloha 1 kg brambory 20 dkg těstoviny 1 kg kysané zelí podle potřeby 2 ks cibule 2 l studená voda
Postup Mišmaš se zelím a klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě s kmínem a vegetou. Těstoviny uvaříme klasicky ve slané vodě. Kysané zelí rovněž uvaříme doměkka.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme ji na sádle dozlatova. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a krátce orestujeme. Přidáme kečup, trochu vody a okořeníme pepřem, kmínem, vegetou a česnekem. Krátce podusíme.
Do větší mísy dáme brambory, těstoviny, zelí a přidáme směs s klobásou. Mišmaš důkladně promícháme.
Mišmaš se zelím a klobásou podáváme teplý.