Mišmaš se zelím a klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
6 stroužků česnek
4 lžičky sůl
2 dl kečup
3 lžičky vegeta
2 lžičky celý kmín
4 ks ostravská klobása
2 špetky mletý čený pepř
příloha
1 kg brambory
20 dkg těstoviny
1 kg kysané zelí
podle potřeby
2 ks cibule
2 l studená voda

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě s kmínem a vegetou. Těstoviny uvaříme klasicky ve slané vodě. Kysané zelí rovněž uvaříme doměkka.

  2. Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme ji na sádle dozlatova. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a krátce orestujeme. Přidáme kečup, trochu vody a okořeníme pepřem, kmínem, vegetou a česnekem. Krátce podusíme.

  3. Do větší mísy dáme brambory, těstoviny, zelí a přidáme směs s klobásou. Mišmaš důkladně promícháme.

  4. Mišmaš se zelím a klobásou podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!