Whisky hot chocolate recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 špetka sůl šlehačka 120 ml whisky 125 ml hořká čokoláda 700 ml plnotučné mléko
Postup Whisky hot chocolate
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ohřejeme mléko společně s cukrem a tekutinu udržujeme teplou na středním plameni. Přidáme pokrájenou čokoládu a mícháme, dokud se všechna nerozpustí a směs dostane hladkou, sametovou strukturu. Následně přilijeme whisky, vhodíme špetku soli a opět jemně promícháme
Opravdový gurmáni čokoládu doplňují ještě o lehké vanilkové aroma. Toho dosáhnou tak, že na začátku do teplého mléka vložíme kromě cukru také vanilkový lusk a vyjmeme ho až těsně před tím, než do čokolády přilijeme whisky
Whisky hot chocolate podáváme ozdobenou šlehačkovou čepicí
Zdroj: PR.Konektor