Whisky hot chocolate recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
šlehačka
120 ml whisky
125 ml hořká čokoláda
700 ml plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ohřejeme mléko společně s cukrem a tekutinu udržujeme teplou na středním plameni. Přidáme pokrájenou čokoládu a mícháme, dokud se všechna nerozpustí a směs dostane hladkou, sametovou strukturu. Následně přilijeme whisky, vhodíme špetku soli a opět jemně promícháme

  2. Opravdový gurmáni čokoládu doplňují ještě o lehké vanilkové aroma. Toho dosáhnou tak, že na začátku do teplého mléka vložíme kromě cukru také vanilkový lusk a vyjmeme ho až těsně před tím, než do čokolády přilijeme whisky

  3. Whisky hot chocolate podáváme ozdobenou šlehačkovou čepicí

  4. Zdroj: PR.Konektor


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!