Modelovací marcipán recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1/2 ks bílek
320 g cukr moučka
80 g sušené mléko
mandlová tresť
potravinářské barvivo
60 g máslo (Zlatá Haná)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Já používám sójové mléko, je ale možné použít i klasické sušené mléko - nejlepší je polotučné. Z tučného sušeného mléka je marcipán moc mastný a je třeba přidat více cukru, z nízkotučného je zase moc suchý a musí se přidat trocha oleje

  2. Marcipánové těsto rozdělíme na díly, které obarvíme různými barvami. Na čajovou lžičku si dáme barvu a kápneme do ní pár kapek vody, smícháme a nalijeme do důlku v těstě - pořádně propracujeme, aby se marcipán rovnoměrně zabarvil. Marcipán nám přidáním vody s barvou trošku změkne a někdy je potřeba (podle množství přidané vody) nechat ho pár hodin až dní ztvrdnout

  3. Z marcipánu pak modelujeme různé tvary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!