Moravský bigus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks párek
250 g uzené maso
2 ks vejce natvrdo
2 ks ostravská klobása
podle chuti
sůl
ocet
křen

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit kousek uzeného masa, 2 párky a 2 ostravské klobásy. Dále si uvaříme 2 vejce natvrdo. Uzené maso, párky a klobásy vyjmeme z hrnce a pokrájíme na kostičky a vrátíme zpět do vývaru. Uvařená vejce oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme také do vývaru.

  2. Polévku necháme zchladit. Polévky nesmí být moc, měla by být jen zároveň s nakrájenými ingrediencemi. Polévku osladíme a přidáme ocet. Pokud je polévka málo slaná, dosolíme. Polévka musí být sladko kyselá a nesmí být horká, ale jen vlažná.

  3. Moravský bigus se podává dochucený nastrouhaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!