Moravský brabec na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
olej
5 ks cibule
1 sklenice jemný kečup
podle chuti
sůl
1 kg vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty opepříme, osolíme a rozprostřeme do pekáče. Vepřové posypeme sladkou paprikou.

  2. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa "posypeme" česnekem, kolečky cibule a vše přelijeme velkým jemným kečupem. Nakonec vše zalijeme trochou vody, ale tak, aby vše úplně neplavalo.

  3. Maso vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Potom brabce na česneku odkryjeme a šťávu necháme vypéct do požadované konzistence.

  4. Moravského brabce na česneku podáváme se se sladkokyselým studeným zelím a houskovým knedlíkem. Na moravského brabce můžeme použít jakýkoliv druh masa: krůtí, kuřecí, hovězí, jehněčí. Pak je ale jiný čas přípravy jídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!