Preclíky z bramborového těsta recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g máslo 100 ml mléko kmín 350 g polohrubá mouka 250 g vařené brambory hrubá sůl slunečnicové semínko
Postup Preclíky z bramborového těsta
Postup přípravy receptu
-
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Máslo necháme změknout
Brambory vložíme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto
Z těsta odkrajujeme malé kousky a z každého vyválíme asi 20 cm dlouhý váleček, který vytvarujeme do preclíku
Preclíky z bramborového těsta rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme podle vlastní chuti hrubou solí, kmínem, sezamem, slunečnicí, lněným semínkem
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Hotové preclíky z bramborového těsta přeložíme do misky nebo na talířky a můžeme podávat.