Preclíky z bramborového těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
100 ml mléko
kmín
350 g polohrubá mouka
250 g vařené brambory
hrubá sůl
slunečnicové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Máslo necháme změknout

  2. Brambory vložíme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto

  3. Z těsta odkrajujeme malé kousky a z každého vyválíme asi 20 cm dlouhý váleček, který vytvarujeme do preclíku

  4. Preclíky z bramborového těsta rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme podle vlastní chuti hrubou solí, kmínem, sezamem, slunečnicí, lněným semínkem

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Hotové preclíky z bramborového těsta přeložíme do misky nebo na talířky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!