Kuskus s chřestem a kozím sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
citron
1 ks šalotka
200 g kuskus
mletý černý pepř
2 šálky zeleninový bujon
1 svazek bílý chřest
1 svazek zelený chřest
100 g čerstvý kozí sýr
5 lžic extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus zalijeme vývarem ze zeleninového bujonu. Necháme odstát, dokud se tekutina nevstřebá a kuskus promícháme vidličkou, aby zůstal sypký. Přidáme nasekanou šalotku

  2. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce, bílý chřest oloupeme si 2 cm pod hlavičkou a pokračujeme až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazouchy svážeme kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly

  3. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Až začne vřít, přidáme 2 lžíce soli, lžíci cukru a polovinu citronu. Vaříme zvlášť bílý a zelený chřest, vaříme po dobu přibližně 10 minut

  4. Vychladlý chřest nakrájíme na 2 cm kousky a přidáme ke kuskusu. Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a citronem podle chuti a zdobíme rozdrobeným kozím sýrem

  5. Kuskus s chřestem a kozím sýrem podáváme jako lehký zdravý hlavní chod

  6. Zdroj: Billa


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!