Lehký hruškový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce strouhanka
60 ml mléko
1 kg hruška
165 g polohrubá mouka
1 plátek máslo na vymaštění
1 špetka mletý hřebíček
50 g celozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou

  2. Vajíčka mícháme s mlékem. Přidáme cukr, můžeme více než 50 g, sůl, mouku a hřebíček. Těsto bude husté

  3. Hrušky oloupeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vmícháme je do těsta pomocí stěrky. Čerstvé hrušky můžeme nahradit 850 g hrušek z plechovky. Těsto dáme na připravený plech, uhladíme a potřeme trochou másla. Lehký hruškový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut

  4. Lehký hruškový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!