Lehký hruškový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 2 lžíce máslo 2 lžíce strouhanka 60 ml mléko 1 kg hruška 165 g polohrubá mouka 1 plátek máslo na vymaštění 1 špetka mletý hřebíček 50 g celozrnná pšeničná mouka
Postup Lehký hruškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou
Vajíčka mícháme s mlékem. Přidáme cukr, můžeme více než 50 g, sůl, mouku a hřebíček. Těsto bude husté
Hrušky oloupeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vmícháme je do těsta pomocí stěrky. Čerstvé hrušky můžeme nahradit 850 g hrušek z plechovky. Těsto dáme na připravený plech, uhladíme a potřeme trochou másla. Lehký hruškový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut
Lehký hruškový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.