Moravský králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8-10 stroužků česnek
sůl
1800 g králík
1 lžička mletý zázvor
300 g vepřový bůček
podle potřeby
voda
tuk na vymazání
na ozdobu
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného králíka naporcujeme. Bůček nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme nebo utřeme se solí.

  2. Jednotlivé porce králíka i plátky bůčku důkladně potřeme veškerým česnekem a posypeme zázvorem.

  3. Maso střídavě naskládáme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, na sporáku uvedeme do varu a asi 20 minut podusíme.

  4. Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby a na 220 °C a dopečeme doměkka. Podle potřeby moravského králíka přeléváme výpekem nebo ještě podlijeme vodou. Před koncem pečení odkryjeme, aby maso získalo zlatou barvu.

  5. Moravského králíka podáváme s bramborovým knedlíkem a moravským zelím. Zdobíme lístky kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!